Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, poaça, tarifi, zeytinli

Zeytinli Poaça Tarifi ve Hazırlanışı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Poaça Tarifi ve Hazırlanışı



Malzemeler

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı hamura sarısı üzerine
Küçük paket kuru maya (instant maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
çörek otu
İç harcı için:

çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytin
üzeri için:

susam
yumurta sarısı
sıvı yağ
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un alınır ve kuru maya,tuz,çörekotu,şeker eklenir ve harmanlanır
Sıvı yağ eklenir ve yavaş yavaş ılık süt eklenerek yoğurulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir,iki katı kadar kabarıncaya kadar dinlendirilir
Kabaran hamurdan minik bezeler alınır çay tabağı kadar açılıp içine zeytin harç konup ağzı kapatılır
Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülüp,susam serpilip 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilirafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.