![]() |
Lezzetli et pişirmenin püf noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli et pişirmenin püf noktalarıEti daha lezzetli yiyebilirsiniz ![]() ![]() Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki kurallara uyarak her zaman lezzetli biftekler, bonfileler, pirzolalar pişirebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Öncelikle etleri nasıl pişireceğinize karar vermelisiniz ![]() ![]() Etiniz ne kadar yağlı olursa o kadar yumuşak olur ![]() ![]() ![]() Etin 1,5 cm’den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin ![]() ![]() Bifteğiniz 4 cm’den kalın ise bıçakla üzerine küçük yarıklar açın ![]() ![]() ![]() Bifteği pişirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin ![]() Tavayı ya da ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın ![]() Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() 2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye (70ºC) getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bonfile pişireceksiniz, geceden marine edip buzdolabında bekletmenizde yarar vardır ![]() ![]() ![]() Tenderloin ve madalyon cinsi eti ise 1 saatten fazla marine etmemelisiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|