Peçeteler Hakkında

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peçeteler Hakkında



Peçetenin Tarihi - Peçete Katlama Şekilleri - Yemek Peçeteleri - Peçete Çeşitleri
Peçete kullanılması ortaçağda doğmuştur O zamanlar sol kol veya omuz üzerine konurdu ve her serviste değiştirilirdi


Sonraları boyuna bağlanmaya başlandı XIX yüzyıla kadar bu şekil devam etti Şimdiki peçetelerin boyutu daha küçüktür 50 X 50 cm veya 60 X 60 cm


Masa örtüsüne asorti, veya eğer masa örtüsü dantel ise düz beyaz renkte olur XIX yüzyılda peçete katlama şekilleri çok değişiktir Kardinal şapkası biçimi, yelpaze şekli, orkide şekli, Norte Dame şekli, vb


Şimdi böyle fantaziler kalkmıştır Basit katlama şekilleri kullanılmaktadır


Ekmek, peçetenin içine konulabilir Fakat bazı dalgın misafirler peçeteyi açarken ekmeği düşürebilirler Ekmek, ekmek sepeti, ya da peçetenin üstüne konulmalıdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.