Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, genel, hususlar, tava

Balık Tava (Genel Hususlar)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Tava (Genel Hususlar)



Balıkçıda temizletip aldığınız balıkların, eğer varsa, sırlarını ve pullarını temizleyin ve bol suda yıkayın İçinde pıhtılaşmış kan bırakmamaya gayret gösterin Bir tavada zeytinyağını kızdırın, barbunları una bulayıp tavaya atın Küçük balıkların bir yanını 10, diğer yanı da 10 dakika kızartıp alın Büyük olanlar ise birkaç sefer çevrilmelidir

Balığı una bularken, kızartırken ve kızarttıktan sonra şu hususlara önemle dikkat etmek gerekir:


Kullanacağınız beyaz unu muhakkak eleyin Çünkü unun kullanılma maksadı balığın o hassas ve lezzetli etini kızgın yağda kavrulmaktan korumak içindir Unun fazlası, özellikle un topakları bu lezzeti bozar Bu nedenle unu elemeniz tercih edilir


1 Balığı una buladıktan sonra fazlasını fazlasını silkeleyiniz

2 Balığı kızartmak için zeytinyağını tercih edin Bazı kişiler ağır olduğunu söyleseler bile diğer yağlar zeytinyağı kadar lezzet vermez

3 Zeytinyağının muhakkak kararınca kızgın olmasına dikkat edin Ancak yağ aşırı kızgın veya yanmış olmamalıdır Aşırı kızgın yağ balığı kavurur Yanık yağ ise tadını bozar Yeterince kızgın olmayan yağ ise balığa o çıtır çıtır olma özelliğini veremez, balık çok yağ emer ve çok yumuşak olur

4 Balığı kızgın yağa azar azar koymalısınız Az miktarda konmazsa yağı soğutur ve balığın fazla yağ çekmesine neden olur

5 Balığı aldığınız servis tabağına kağıt havlu sermeniz, fazla yağı almanız açısından tavsiye olunur

6 Balıkları tabakta soğutmadan, azar azar yemelisiniz Aksi taktirde kafası ve kılçığı sertleşir, gevrekliğini kaybeder

7 Balığın yanında gidecek en güzel şey yeşil sivri biber, hormonsuz tarla domatesi, kuru soğan ve küçük körpe hıyarlardan yapılmış bir çoban salatadır Salatanın üzerine muhakkak Ayvalık’ın dünya güzeli sızma zeytinyağını ilave edin ve kararınca limon sıkın

8 Salataya koyacağınız kuru soğanı halkalar halinde kesip acı suyunu almak için tuz ile iyice yoğurun

9 Balığa lütfen limon sıkmayın Limon sıkma ile kurşun sıkmanın bir farkı yoktur

10 Bir bardak soğutulmuş beyaz şarap, bir kadeh rakı ve bir bardak soğuk bira çok iyi gider

Uygun Balıklar:

Hemen hemen bütün balıklar tavaya uygundur Ancak en uygunları barbunya, tekir, istavrit, kıraça, hamsi, sardalya, çinekop ve gümüş balığı(aterina) gibi balıklardır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.