![]() |
Balık Pişirme Yöntemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Pişirme Yöntemleribalık pişirmenin püf noktaları - balık nasıl kızartılır - hangi ayda hangi balık yenir - hangi balıkların ızgarası olur - levrek nasıl pişirilirTavada palamut: Ortası kesilmeden önce palamut balığının içi güzelce temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() Levrek buğulama: Levreklerin içi temizlendikten sonra sadece et kalana kadar kılçıklar çıkarılıyor ![]() ![]() Tavaya doğranmış mantar, yağ, domates suyu, arpacık soğan, taze biber konulup pişiriliyor ve doğranmış balıklar bu karışımın içine atılıyor ![]() Balık piştikten sonra kiremit bir kaba konulup üzerine kaşar doğranıyor ![]() ![]() Fırında palamut, levrek ya da çupra: Balıkçılar, başka malzemeleri ne kadar kullanılırsa balığın kendi özelliğini o kadar kaybedeceğini söylüyor ![]() ![]() ![]() Balığı sade sevenler için fırında palamut, levrek ya da çupra tarifi: Tepsinin içerisine alüminyum folyo yayılır ![]() ![]() Üzerine bir kaşık su, bir kaşık da zeytinyağı dökülür ![]() ![]() ![]() Nasıl pişirilmeli? Balığı taze aldığımız halde tatsız olması nasıl pişirilmesi gerektiğini bilmemekten kaynaklanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Palamut ilk çıktığında tatsız olur, yağsızdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık hem yağlı olup hem de kızartma yaparsanız o sizi tıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlanmayan balık ızgara, fırın olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|