Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
davet, hazırlanır, sofrası, şık

Şık Bir Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şık Bir Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır



davet sofrası hazırlamak - davet masasının düzenlenmesi - yemek masasının süslenmesi - çatal kaşık düzeniDavet hazırlığı öncelikle konunun ne olduğunun (doğum günü, evlilik yıldönümü vs) belirlenmesiyle başlar Daha sonra davet edilecek kişiler belirlenir ve en az 1 hafta önceden davet edilir Tabii nişan, nikah gibi davetlerde bu süre en az 2-3 hafta olmalıdır


Şimdi sıra sofra hazırlığına geldi Hepimiz evimizdeki objelerle hazırlarız soframızı ama bazı dikkat edilmesi gereken püf noktaları var:

Bunlardan ilki masa örtüsü seçimi; masadaki uyum masa örtüsü ile başlar Masa örtüsü ve peçeteler birbirine uyumlu olmalıdır, peçeteler özenle katlanarak hazırlanmalıdır Keten, işlemeli keten ya da dantelli örtüler sofranızı daha şık gösterir Masa örtüsünün boyutları masa ile orantılı olmalıdır, yani ne çok kısa ne de ayağa dolanacak kadar uzun olmalıdır


Zıtlıklarla da güzel bir masa hazırlanabilir ama resmi ya da yarı resmi bir davet verecekseniz sofranızdaki her şeyin ahenk içinde olmasına özen gösterinTek tek tabak, bardak ya da çatal, bıçak değil birbiriyle uyumlu takımları tercih etmelisiniz Taze çiçeklerden yapılmış bir aranjman ya da farklı süslemeler kullanılacaksa, masadaki armonin bozulmamasına dikkat etmek gerekir


Masaya yerleştireceğiniz tabaklar davette servis edeceğiniz yemekler hakkında ipucu verir Örneğin çorba ikram edilecekse mutlaka çorba kasesi, eğer menüde çorba yoksa masaya ordövr tabağı konulmalıdır


Çatal-kaşık-bıçak


Kullanış amaçlarına göre, dıştan başlayıp içe doğru gelecek şekilde yerleştirilir


Tabaklar


Servis tabağı, yemek tabağı, salata tabağı ve ekmek tabağı kullanılmalıdır Ancak yukarıda da bahsedildiği gibi yemek mönüsünde yer alan yiyeceklere göre uygun tabaklar ilave edilebilir


Masada düzen nasıl olmalı?


- Yemek çatalı tabağın soluna;


- Yemek bıçağı tabağın sağına;


- Yemek kaşığı tabağın sağına, bıçağın dışına;


- Balık çatalı tabağın soluna, çatalın dışına;


- Balık bıçağı tabağın sağına, yemek bıçağı dışına;


- Meze çatalı tabağın soluna, diğer çatalların dışına;


- Meze kaşığı tabağın ön kısmına;


- Çerez ve pasta çatalı tabağın ön kısmına, sapı sola doğru;


- Çerez ve pasta bıçağı tabağın ön kısmına, keskin tarafı tabağa, sapı sağa doğru, çatalın yanına;


- Su bardağı tabağın sağ ön kısmına;


- Tuzluk ve biberlik iki servis tabağı arasına;


- Yağ ve sirke sofranın ortasına yakın;


- Hardal ve diğer soslar yağ ile sirkeye yakın;


- Yağ tabağı servis tabağının sol ilerisine;


- Salata tabağı servis tabağının sol ilerisine;


- Meyve tabağı ortaya;


- Ekmek tabağı ortaya;


- Çiçek aranjmanları masanın ortasına;


- Peçete servis tabağının soluna konulmalıdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.