![]() |
Çavdarın Yararları - Çavdar Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çavdarın Yararları - Çavdar Ekmeğiçavdar nedir - çavdarın özellikleri - çavdar ekmeğinin faydalarıÇavdar, dağlık yörelerimizde yetiştirilir ![]() ![]() ![]() Tanenin kepek kısmı ayrılmadığından B vitaminleri ve madenler yönünden zengindir ![]() ![]() Ayrıca, kepeğin çok oluşu, insan sağlığı için önemli olan kalsiyum, demir ve çinkonun kullanım oranım azaltır ![]() Piyasada satılan çavdar ekmeği genellikle üçte iki çavdar unu, üçte bir buğday unu katılarak yapılır ![]() ![]() Bu ekmekler, özellikle, kabızlıktan yakınanlar için yararlıdır ![]() ![]() ![]() Piyasada “kepek ekmeği” adıyla satılan ekmek, kepeği alınmış buğday ununa kepek eklenerek yapılır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|