![]() |
Tulum Peyniri Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tulum Peyniri Nasıl Yapılırtulum peyniri - tulum peynirinin yapılışı - tulum çeşitleri Kahvaltıların vazgeçilmezi tulum peynirinin yapımında çeşitli sütler kullanılır ![]() ![]() Peynirin dayanıklılığını artırmak için Türklerin Orta Asya dan günümüze kadar uyguladıkları yöntemlerden biri de peyniri tuluma almaktır ![]() Trakya bölgesi dışında yaygın olarak Toros yaylalarında deri tulumu öne çıkar ve aile içi tüketime yönelik olarak hazırlanır ![]() ![]() ![]() Tulum peyniri hemen yenilmeyen, olgunlaştırılan sert bir peynirdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tulum peynirlerinin yapımı Peynir yapımında kullanılacak olan süt, sağıldıktan sonra 15-20 dakika dinlendirilir ve mayalanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tulum çeşitleri Yapım tekniği olarak değişiklik göstermeyen tulum peynirleri çeşitli bölgelerde farklı adlarla tanınır ![]() ![]() Alırken nelere dikkat etmeli? Deride yapılan tulum peynirleri genellikle ev için atölyelerde üretildiklerinden ve yağsız sütten hazırlandığından birinin kalitesi diğerini tutmayabilir ![]() Kokulu, içinden kıl çıkan, lekeli, kolay ufalanan tadı boğazı yakan acılığa sahip peynirlerden uzak durmak gerekir ![]() İzmir tulumu gibi teneke kutularda hazırlanan çeşitlerde ise gözenekler küçük, renk sarı olmalıdır ![]() ![]() Ege tulumu Ege tulumları yapılış itibariyle çok farklıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|