Fırında Diyet Patlıcan |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Diyet PatlıcanFırında Diyet Patlıcan tarifi - diyet patlıcan tarifi Dün akşam peynirli ızgara patlıcan yapmaya niyetlenmişken rotayı tamamen değiştirip patlıcanlı başka bir şey yaptım Pişirme yöntemi çok tatlı bir ananeye ait Neler Lazım? * 2 adet patlıcan * 3 adet domates * 1 diş sarımsak * 1 çay kaşığı kekik * Yarım su bardağı sıvı yağ * 2 su bardağı su * Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri Nasıl Yapıyorum? 1 Patlıcanların kabuklarını soymadan halka şeklinde doğruyorum 2 Bir kaba tuzlu su koyup patlıcanları bekletiyorum 3 Su ısıtıcısında suyu kaynatıyorum 4 Tencereye kaynamış su ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyorum 5 Patlıcanların suyunu süzüp tencereye ekliyorum 6 Yumuşayıncaya kadar haşlamaya bırakıyorum 7 Tam bu sırada zamanı iyi değerlendirmek için domates sosuna geçiyorum 8 Domatesi parçalara bölüp mutfak robotuna alıyorum 9 Sarımsağın kabuğunu soyup dilimliyorum ve robotun içine ekliyorum 10 Yüksek hızda robottan geçiyorum 11 Domatesi tavaya alıp yüksek ateşte kavuruyorum 12 Ocaktan almadan önce tuz ve kekiği ekliyorum 13 Bu sırada patlıcan haşlanmış oluyor ve suyunu süzüyorum 14 Orta büyüklükte bir borcama patlıcanları yerleştiriyorum 15 Üzerine domates sosunu ve rendelenmiş peyniri ekliyorum 16 Önceden ısıtılmış fırında peynir kızarana kadar pişiriyorum alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|