Diyetlik Yemekler |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyetlik Yemeklerdiyet yemeği tarifleri - diyette ne yenir - diyette ne yemeli Tabbule malzemeleri 125 gr ince bulgur 4 domates 1 demet maydanoz 8 taze soğan 23 dal taze nane 1 orta boy soğan Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı limon suyu Tuz Tabbule hazırlanışı Bulguru derin bir kaba alarak üzerini örtecek kadar soğuk su koyun 15-20 dakika bekletin Süzgece alıp tüm suyunu süzün Maydanoz, nane, soğan ve taze soğanları ince doğrayın Domates, maydanoz, nane ve soğanları bulgura ekleyip harmanlayın Limon suyu, zeytinyağı, tuzu ekleyip tekrar harmanlayın Yarım saat dinlendirin Lavaş ekmeği ile servis yapın Tabbule artık hazır, afiyet olsun |
Diyetlik Yemekler |
06-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyetlik Yemeklerfırında patates dolması Fırında patates dolması malzemeleri 67 orta boy patates 200 gr kıyma 1 soğan 1 çay bardağı domates suyu 1 yumurta 1 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su Tuz karabiber 3 dal taze fesleğen Fırında patates dolması hazırlanışı Patatesleri yıkayıp bir tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda haşlayın Ocaktan alıp süzün ve ılınınca kabuklarını soyun İçlerini oyup çıkarın Soğanı temizleyip kıyın Fesleğeni kıyın Kıymayı derin bir kaseye alın Soğan, fesleğen, bir yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Karışımı patateslerin içine paylaştırın Patates dolmalarını ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin Ayrı bir kasede salça, domates suyu, mısırözüyağı ve bir bardak sıcak suyu karıştırın Hazırladığınız sosu patateslerin üzerlerine gezdirerek dökün Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Pişme süresince fırın tepsisinin içindeki sosu arada bir kaşıkla bir miktar alarak patateslerin üzerine gezdirerek dökün Patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alın Sıcak servis yapınFırında patates dolması artık hazır, afiyet olsun |
Diyetlik Yemekler |
06-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyetlik Yemeklerbiberiyeli zeytinyağlı havuç Biberiyeli zeytinyağlı havuç malzemeleri 600 gr havuç 10 arpacık soğan 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 dal taze biberiye 1 buçuk çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su 1 buçuk çorba kaşığı pirinç Tuz Biberiyeli zeytinyağlı havuç hazırlanışı Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden Havuçları temizleyip doğrayın Soğanları soyun Biberiyeyi dal dal ayırın Yağı teflon tavada ısıtıp soğan ve havucu karıştırarak kavurun Tuz, sıcak su, tozşeker ve limon suyunu ilave edip karıştırın Pirinci ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinç ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 25 dakika pişirin Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın Servis tabağına alıp üzerine taze biberiyeyi serpiştirin Servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|