Meshur Mengen Corbasi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meshur Mengen CorbasiMalzemeler 1 Cay fincani pirinc 2 Adet limon suyu 1 Su bardagi un 2 Kepce yogurt 4 Adet patates(kücük küpler halinde dogranmis) 1 Yemek kasigi Nane 3 Cay kasigi tuz 1 Adet yumurta 2 Yemek kasigi margarin 8 Su bardagi kemik suyu veya su Su kullanacaklar et bulyon'da ilave edebilirler YAPILISI Kemik suyunu,kemik suyu olmayanlar suyu tencereye koyup kaynatin(Kemik suyu olmayan et bulyon ilave etsin) Yikanmis ayiklanmis pirincide ilave edip pisirinUn,limon, yogurt ve yumurtanin sarisini az miktarda su ilave ederek güzelce cirpin Kaynamakta olan suya yavas yavas ilave ederek sürekli karistiriArkadaslar bu cok önemli karistirmazsaniz corba topak topak olur Kivami koyulasmaya baslayincaya kadar pisirip karistirin Bu islemleri yaptiktan sonra eritilmis 2 yemek kasigi margarine nane ilave edip ocakta kavurup, corbanin üzerine gezdirin Diger taraftanda kücük küp halinde dograndigimiz patatesleri kizartip iyice süzdükten sonra corbaya ilave edin Corbaya tuz ilave edip ocaktan alabilirsiniz Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|