Kremalı patates çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı patates çorbasıKremalı patates çorbası Kremalı patates çorbası KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 4 patates 2 soğan 6 su bardağı su 15 gr margarin 100 ml süt kreması 1 tutam safran 2 kare milföy hamuru 3-4 dal maydanoz 1?er tatlı kaşığı susam ve çörek otu, tuz Hazırlanışı: * Patatesleri soyup iri iri doğrayın Soğanları soyup kıyın Maydanozu kıyın Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin Patatesleri ve suyu ilave edin Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin Blenderle ezip tekrar ocağa alın Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin * Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin * Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin Sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|