![]() |
Dügün Corbasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dügün CorbasiDÜGÜN CORBASI Malzeme 500 g ![]() 1 kucuk sogan ( Soyulmus), 1 kucuk havuc (kazinmis ), tane karabiber, 6 kasik un, yarim bardak sut, 2 yumurta sarisi, 2 kasik tereyagi veya margarin, 1 cay kasigi kirmizi biber Yapilisi Et tencereye konup uzeri 4 parmak asacak sekilde soguk su ilave edilir ![]() Sogan, havuc ve tane karabiber katilip etler iyice yumusayincaya kadar pisirilir ![]() Pisen et tencereden alinip, soguyunca kucuk kupler halinde dogranir ![]() Et suyu suzulup baska bir tencereye alinir ![]() Un birkac kepce et suyu ile iyice karistirilir ve tencereye ilave edilir ![]() Tuz konulup 10 dakika kaynatilir ![]() Sonra etler konup bir tasim daha kaynar ![]() Sut ve yumurta sarisi (terbiye) hafifce cirpilarak karistirilir ve atesten alinan corbaya dikkatli ve hizli bir sekilde corbaya katilir ![]() Kirmizi biberli yag yapilir, corbanin uzerine gezdirilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|