Dügün Corbasi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dügün Corbasi



DÜGÜN CORBASI


Malzeme
500 g yaglica et (koyun gerdan veya dana)
1 kucuk sogan ( Soyulmus),
1 kucuk havuc (kazinmis ),
tane karabiber,
6 kasik un,
yarim bardak sut,
2 yumurta sarisi,
2 kasik tereyagi veya margarin,
1 cay kasigi kirmizi biber

Yapilisi
Et tencereye konup uzeri 4 parmak asacak sekilde soguk su ilave edilir
Sogan, havuc ve tane karabiber katilip etler iyice yumusayincaya kadar pisirilir
Pisen et tencereden alinip, soguyunca kucuk kupler halinde dogranir
Et suyu suzulup baska bir tencereye alinir
Un birkac kepce et suyu ile iyice karistirilir ve tencereye ilave edilir
Tuz konulup 10 dakika kaynatilir
Sonra etler konup bir tasim daha kaynar
Sut ve yumurta sarisi (terbiye) hafifce cirpilarak karistirilir ve atesten alinan corbaya dikkatli ve hizli bir sekilde corbaya katilir
Kirmizi biberli yag yapilir, corbanin uzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.