Öz Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öz Çorbası



tuvuklu çorba - çorba tarifi - öz çorbası nasıl yapılır

MALZEMELER:

* 1 tane tavuk budu (derisini çıkartıp üzerini geçecek kadar suda haşlayın ve didin)

* 1 su bardağı buğday

* 3 su bardağı yoğurt

* 1 yemek kaşığı un

* 1 tane yumurta

* tuz, kırmızı pul biber


YAPILIŞI:


1 Buğdayı bir gece önce üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyla ıslatın ve 1 taşım kaynatın Böylece buğdaylar iyice açılacak

2 Ertesi gün ocağı açın, buğdaylar iyice yumuşayana kadar pişirin, gerekirse su ilave edin Tencerede daima buğdayın 2-3 parmak üzerinde su kalması lazım

3 Buğdaylar yumuşayınca tel süzgeçten geçirerek buğday tanelerini kaşığın sırtıyla iyice ezin ve başka bir tencereye aktarın, tavuğu haşladığınız suyu da katarak kaynatın Kaynayınca tavuk etlerini ilave edin

4 Yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice karıştırın, çorbanın suyundan alarak karıştırın ve yoğurdun ılımasını sağlayın, hazırladığınız bu meyaneyi çorbaya katın, suyu size az gelirse sıcak su katın ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatıp ocaktan alın Tuzunu ekleyin

5 Çorbanın üzerine zeytinyağında ısıttığınız kırmızı biberi gezdirin, servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.