![]() |
Tirşik çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tirşik çorbasıTirşiğin Tanımı : Tirşik dediğimiz yeşilbir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzeme Tirşik (pancar) dövme,ayran un, sarımsak, tuz ![]() Hazırlanışı : Tirşik önce saç teliinceliğinde kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() dövme, yeteri kadar tuzkonduktan sonra, yarım saat kadar kaynatılır ![]() üzerine tencereyikoyarız ve soğumasını bekleriz ![]() bardağı kadar ayrankatılır ve karıştırılır ![]() tencerenin, yanitirşiğin üzeri iyice hava almayacak şekilde bu un ile kapatılır ![]() adet bez ile tencereninüzeri bastırılır ![]() sabah tekrar ateşinüzerine konur ![]() olduğumuz unu bir kaşıkile almalıyız ![]() ![]() başlar ![]() ![]() ![]() pişmemiş tirşik ağzımızıgıdıklar ![]() ve karıştırıldıktansonra servise sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|