![]() |
Kemik Suyu Çorba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kemik Suyu Çorbakemik suyu ile çorba - kerevizli kemik suyu çorbası 4 kişi için bir kilo yağsız dana eti, bir baş soğan, bir kereviz, bir havuç, bir pırasa, maydanoz, varsa tereotu, kekik, bir büyük dana ya da sığır kemiği (kol ya da bacak kemiği) ![]() Hazırlanması: Soğanı soyun, bir kaç kalın dilim şeklinde kesin, fırın ızgarasının ya da başka bir ızgaranın üzerine koyun, hafif ateşte sarartın ![]() Bu arada büyük bir tencereye 2 litre su koyun, içine eti, birkaç yerinden kırık kemiği (böylece kemiğin iliği akar ve çorbaya çok güzel tad verir), temizlenip yuvarlak halkalar şeklinde kesilmiş pırasayı, küçük parçalara ayrılmış kerevizi, iyi yıkanmış maydanoz, tereotunu ekleyin, ateşe koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Pişme bitince kemiği ve eti çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|