Sebzeli Ramazan Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Ramazan ÇorbasıSebzeli Ramazan Çorbası Tarifi - Sebzeli Ramazan Çorbası Nasıl Yapılır - Sebzeli Ramazan Çorbası Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber 2 Yemek Kaşığı Tereyağ 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 2 Adet Patates 3 Adet Pırasa Çeyrek Adet Lahana (Bir Avuç Büyüklüğünde) 1 Kutu Krema 2 Yemek Kaşığı Un 1,5 Litre Su (yaklaşık 6 su bardağı) 1,5 Çay Kaşığı Tuz Sebzeli Ramazan Çorbası Nasıl Yapılır? 1 Patates, havuç, soğan ve pırasa ve lahanayı yıkayıp iyice kurulayın ve bütün sebzeleri rendenin ince tarafı ile tencereye rendeleyerek tavaya alın 2 Tereyağını ilave ederek harlı ateşte 5 dakika kadar sürekli karıştırarak soteleyin 3 Unu sebzelerin üzerine serpiştirip un sebzelerin içerisinde iyice eriyene kadar kavurun 4 Karıştırmaya devam ederek azar azar suyu ilave edin 5 Çorbanızın pişmesine yakın yaklaşık 20 dakika kadar sonra kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatın 6 Son olarak tuzu ve karabiberini ekleyip sıcak olarak servise alın Not: Bu tarifi servise alırken damak zevkinize göre, nane, sumak gibi baharatları kullanabilirsiniz Arzu ederseniz bu tarife salça ya da domates ekleyebilirsiniz Eğer salçalı yapmayı düşünüyorsanız sebzeleri sotelemeden önce salçayı sulandırarak yağ ile kısa bir süre pişirip ardından sebzeleri ekleyin Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|