Zencefilli Havuç Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli Havuç ÇorbasıZencefilli Havuç Çorbası Tarifi - Zencefilli Havuç Çorbası Nasıl Yapılır Malzemeler 50 gr tereyağı 2 adet soğan 1 çorba kaşığı taze zencefil, ince doğranmış ½ çorba kaşığı sarmısak, ince doğranmış 600 gr havuç, soyulmuş ve doğranmış 200 gr patates, soyulmuş ve küp doğranmış 2 adet domates, doğranmış 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 4-5 bardak (750 ml-1 lt) tavuk suyu 2 çorba kaşığı limon suyu 100 ml krema Tuz, karabiber Frenk soğanı Hazırlanışı Tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin Soğanı ekleyip 4-5 dakika soteleyin Zencefil ve sarmısağı ekleyip 2 dakika daha soteleyin Havuç, patates, domates ve limon kabuğunu da ekleyip 3-4 dakika kadar soteledikten sonra 4 bardak tavuk suyunu ilave edip karışımın kaynamasını bekleyin Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin Çorbayı ateşten alıp bir süre soğuttuktan sonra el blenderı ile pure haline getirin Kremayı ve limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın Bu aşamada, çorbanın kıvamını tercihinize göre ayarlamak için tavuk suyu ekleyin Krema ve frenk soğanı ile süsleyip sıcak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|