Zencefilli Havuç Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli Havuç ÇorbasıZencefilli Havuç Çorbası Tarifi - Zencefilli Havuç Çorbası Nasıl Yapılır Malzemeler 50 gr tereyağı2 adet soğan 1 çorba kaşığı taze zencefil, ince doğranmış ½ çorba kaşığı sarmısak, ince doğranmış 600 gr havuç, soyulmuş ve doğranmış200 gr patates, soyulmuş ve küp doğranmış2 adet domates, doğranmış 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 4-5 bardak (750 ml -1 lt) tavuk suyu2 çorba kaşığı limon suyu 100 ml kremaTuz, karabiber Frenk soğanı Hazırlanışı Tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin Soğanı ekleyip 4-5 dakika soteleyin Zencefil ve sarmısağı ekleyip 2 dakika daha soteleyin![]() Havuç, patates, domates ve limon kabuğunu da ekleyip 3-4 dakika kadar soteledikten sonra 4 bardak tavuk suyunu ilave edip karışımın kaynamasını bekleyin ![]() Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin![]() Çorbayı ateşten alıp bir süre soğuttuktan sonra el blenderı ile pure haline getirin Kremayı ve limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın![]() Bu aşamada, çorbanın kıvamını tercihinize göre ayarlamak için tavuk suyu ekleyin Krema ve frenk soğanı ile süsleyip sıcak servis edin![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|