Armutlu Tere Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Tere ÇorbasıMalzemeler : Bir bağ tere 4 orta boy armut (ince kabuklu sarı armutlardan, kabuğu ile birlikte dilimlenmis) 4 su bardağı tavuk suyu (yaklaşık 1 litre) 120 ml sıvı krema (yarım paketten 2 kaşık fazla) 1 limonun suyu tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı tereyeğ 1 yemek kaşığı un 2 diş sarımsak Tabağı süslemek için : Bir parça rendelenmiş kaşar peyniri Bir dilim kızarmış ve küp şeklinde kesilmiş istediğiniz cins ekmek Yapılışı: 1) Terelerin bir kaç tanesi tabakları süslemek için ayrılıp, kalan tereler yıkanır ve kevgirde süzülmeye bırakılır ![]() 2) Tencereye suyu süzülmüş tereler saplarıyla beraber, armut dilimleri, tavuk suyu ve biraz tuz konulur Kaynamayınca başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika ağır ateşte pişirili ve ocağın altı kapatılarak çorba soğutulur![]() 3) Soğuduktan sonra çorbayı pütürsüz hale gelinceye kadar blendırla iyice çekelim İçine sıvı kremayı, limon suyunu, karabiber ve eğer gerekiyorsa bir parça daha tuz ilave ederek iyice karıltıralım![]() 4) Bu arada tavaya bir kaşık tereyağ koyarak eritelim Ezilmiş sarımsağı ve unu ilave edip unu iyice kavuralım Un kavrulduktan sonra içine bir kaç kaşık çorbadan alarak karışımı pürüzsüz -bir hale getirelim ve unlu karışımı yedirerek çorbaya ilave edelim (Deniz, çorbanın kıvamının --koyuca bir tarhana çorbası kıvamında olmalı diyor)5) Çorbayı tekrar ocağa koyup, kaynatmadan iyice ısıtalım, kesinlikle kaynatma yok ![]() ![]() ![]() 6) Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine kızarmış küp kesilmiş ekmek, rende kaşar peyniri ve terelerle süsleyerek servis yapalım
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|