Kırmızı Turp Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Turp ÇorbasıMalzemeler 600 gr patates 2 soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı sebze suyu 2 demet kırmızı turp 1 su bardağı krema 1 demet taze soğan 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 2 çay kaşığı limon suyu Tuz, karabiber Muskad cevizi yapılışı: Patates ve soğanları soyup, ufak karelere halinde doğrayın ve 3 -4 dakika kadar tereyağında kavurun Sebze suyunu karışıma katın ve orta ısıda kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar kaynatın Bu arada turpları saplarından ayırın, yıkayın ve yapraklarını iri parçalar halinde kesin Aynı şekilde turpları da iri parçalara bölün ve süzülmeleri için bekletin Diğer yandan kremanın yarısını bir tutam tuz ile iyice çırpın Ardından taze soğanları ince yuvarlaklar halinde kesin Çorbayı turp yaprakları ve kremanın kalanıyla mikserde çırpın ve tekrar kaynatın Son olarak çorbayı limon kabukları, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın ve krema, turp parçaları ve soğancıklarla beraber servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|