Lakişe Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lakişe ÇorbasıLakişe Çorbası - Lakişe Çorbası Tarifi Malzemeler : 1 su bhaşlanmış yeşil mercimek Sade organik tuz Su Hamuru İçin 1 su bsöke un 1 çay ktuz Su Üzeri İçin 1 soğan 1 çorba kdomates salçası 100 gr kıyma 1 Çorba ktereyağı Hazırlanışı 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimeği tencereye alın Üzerine tuz ve su ilave edin ve suyu kaynamaya bırakın Hamuru için 1 su bardağı söke unu bir kaba alın Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve su ilave edip hamuru yoğurun Hamuru merdane ile açınAçtığınız hamuru boyuna ve enine kesin Tencere kesme hamurları ilave edin Üzeri için ise 1 adet soğanu yemeklik kesin Tavaya sıvıyağı alın ve soğanı kavurun Daha sonra üzerine domates salçası 100 grkıyma ve tereyağı ilave edip kavurun Kıymalı harcı tencereye dahil edin ve kaynamaya bırakın Daha sonra çorbayı servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|