![]() |
Etli İskender Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli İskender Çorbasıiskender çorbası - etli çorba - çorba tarifi - iskender çorbası yapılışı Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 400 gram süt danası eti, 1 baş soğan, küçüklerinden 4 kabak, 4 körpe havuç, 200 gram taze fasulye, 4 olgun domates, 4 taze patates, 1 tutam fesleğen yaprağı, 8 bardak et suyu (sade su da olabilir) yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Eti kuşbaşı doğradıktan ve yıkadıktan sonra bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Et pişerken beri yanda domateslerin kabuklarım soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara doğrayın ![]() ![]() ![]() Soğanı tavla zarı ufaklığında doğradıktan sonra kaynamakta olan etin içine atın ![]() ![]() Sonra domateslerle birlikte patatesleri, kabakları, yeteri kadar tuzu, biberi katın ve çorbayı yirmi dakika daha pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|