Sakala Çarpan Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakala Çarpan ÇorbasıAfyon Yöresi Çorba Tarifi - Sakala Çarpan Çorbasının Hikayesi Tarifini verdiğimiz sakala çarpan çorbasınınhikayesi şöyle; yalnız yaşayan bir ihtiyara komşusu çorba yapıp getirmiş Dede de çorbayı kaşıkla değil de tastan içmiş Çorbanın içindeki erişteler dedenin sakalına yapışınca çorbanın adı "sakala çarpan" olarak kalmış Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı ev eriştesi 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı salça 1 orta boy soğan 1 fincan sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızıbiber 8 su bardağı su veya et suyu Yapılışı: 3 su bardağı su ile mercimeği pişirin Mercimek piştikten sonra suyunu süzün Beş su bardağı sıcak su veya et suyunun içine mercimeği ve erişteyi ilave edin Ağır ateşte 15-20 dakika pişirin Ayrı bir tavanın içine yağı, ince ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Salça, nane, kırmızıbiber sos haline getirip, pişmiş çorbanın içine katılın alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|