Fesleğenli domates çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli domates çorbasıMalzemeler: 1 Kğ olgun domates, ikiye bölünmüş halde 2 Diş sarımsak 1 Çay kaşığı zeytinyağı 1 Çorba kaşığı limon sirke 1 yemek kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı domates ezmesi 300 ml sebze suyu 6 çorba kaşığı yağsız yoğurt 2 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen Tuz ve karabiber Süslemek için küçük fesleğen yaprakları 1,Fırını 200C’ye kadar önceden ısıtın Domatesleri ve soyulmamış sarımsağı kızdırılmış tava üzerine yayın 2Yağı ve sirkeyi karıştırıp domateslerin üzerine serpin ve daha sonrada esmer toz şekeri üzerine serpin 3Domatesler yumuşayıp kömürleşmeye başlayıncaya kadar önceden ısıtılmış 20 dk fırında pişirin 4Fırından domatesleri çıkarıp soğumaya bırakın Yeterince soğuduktan sonra domates ve sarımsakların kabuklarını soyun Daha sonrada domatesleri naylon bir kevgirin içine koyup, bir sos tavasının üzerine yerleştirin 5Sarımsak ve domatesleri tahta bir kaşığın ters yüzü yardımıyla kevgirden geçirin 6Hepsi kevgirden geçirildikten sonra domates ezmesini ve sebze suyunu ekleyin Düşük ateşte pişirin ve düzenli karıştırın 7Küçük bir kapta yoğurt ve fesleğeni karıştırın ve biber ve tuzla tatlandırın Yoğurtlu fesleğini çorbaya dökün Daha sonrada fesleğen yapraklarıyla süslendirip servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|