![]() |
Sütlü Enginar Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Enginar Çorbası![]() Malzemeler: 6 adet konserve enginar 1 adet havuç 4 su bardağı süt 3 su bardağı su 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytin yağı 6 çay kaşığı un 1 adet tavuk bulyon Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 çay kaşığı tuz ve kara biber Hazırlanışı: Enginarları iyice yıkayıp küp küp doğrayın ![]() Havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın ![]() Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyip kızdırın ![]() Ardından enginarları ve havuçları tencreye ilave edip 1 dakika kavurun ![]() Unu, enginarların üzerine ekleyip 1 dakika daha kavurun ![]() Sütü yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin ![]() Tuz, kara biber, tavuk bulyon ve suyu tencereye ekleyip bir taşım kaynatın ![]() Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, beyaz peyniri ekleyip karıştırın ![]() 5 dakika daha çorbayı kaynakttıktan sonra ocaktan alın ![]() El blendırı ile püre haline getirin ![]() Servis kaselerine alıp sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|