Çulluk kızartma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çulluk kızartma



İÇİ:

6 adet çulluk

3 çulluğun içleri

60 gr sadeyağ yada margarin

60 gr çiçek yağı (3 çorba kaşığı)

( 3 çorba kaş) Tuz ve karabiber

15 kahve fincanı su

KIZARTMAK İÇİN:

15 kahve fincanı kaynak su

6 yada 12 dilim ekmek

Tuz

80 gr çiçek yağı (4 çorba kaş)


1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş (şekil 1,2) 6 adet çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı ve içlerinden çıkan yürek ciğer ve bağırsakları sonradan kullanmak üzere bir tarafa bırakılmalıdır


2- Çullukları, içine rahatça alabilecek küçük bir tepsi,ya da bir tencereye 3 silme çorba kaşığı sadeyağ ,ya da margarin ile içlerini çıkartmış olduğumuz çullukların bir tarafları iyice pembeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları çok kızgın fırında 18-22 dakika arasında kızarmaya bırakmalıdır


3- Kuşlar pişmekte iken, diğer taraftan da küçük bir kaba 3 silme çorba kaşığı çiçek yağı koyarak kızdırmalı,sonra da kızdırılmış bu yağa,bir tarafa ayırmış olduğumuz ciğer ve bağırsaklarla 1 kahve kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı da tuz koyarak, arada bir karıştırmak suretiyle bunları 8 dakika kadar sote etmeli, sonra kabı ateşten alarak, çatalla üstlerine iyice bastırmak suretiyle içleri ezmelidir


4- Sonra, ezmiş olduğumuz bu içleri, kenar kabukları çıkarılmış ve aşağı yukarı 4 santim en 6 santim boy ve yarım santim inceliğinde dilimlere kesilmiş ve her iki tarafları da nar gibi oluncaya kadar 4silme çorba kaşığı çiçek yağında kızartılmış 6,ya da 12 dilim kızarmış ekmeklerin üstlerine tereyağı sürer gibi eşit bir surette bu içleri sürmeli ve üstlerine iç sürülmüş bu kızarmış ekmekleri servis tabağına yerleştirdikten sonra, pişir olduğumuz kuşlar, birer ya da ortalarından ikiye kesilmiş olarak kızartılmış ekmeklerin üstlerine oturtmalıdır


5- Kuşların içinde piştiği kızartma yağına da bir buçuk kahve fincanı su koyarak, kuvvetli ateşte kabı kazırcasına karıştırarak, bu konyaklı ve yağlı suda, ancak bir taşım kaynatmalı ve salçalığa alarak, çullukları yanında salçası olduğu halde servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.