Mantarlı Çulluk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı ÇullukMantarlı Çulluk Tarifi - Mantarlı Çulluk Nasıl Yapılır MALZEME : 2 adet çulluk, temizlenmiş (içi çıkmamış) 2 kahve fincanı rafine yağı 3 çorba kaşığı tereyağı Tuz, bir çimdik karabiber Bir çimdik kırmızı yaprak biber 4 adet üzüm yaprağı 1 avuç mantar, dörde bölünmüş 2 adet arpacık soğanı ince kıyılmış 2 çay kaşığı un YAPILIŞI: Çulluk dağlarda ve akarsu kenarlarında kum ve benzeri şeyler yediği için barsakları temizdir ve ödü yoktur Bu nedenle barsakları ile yenir![]() Çullukların göğüslerini üzüm yaprağı ile sarıp sicim ile bağlayınız Çullukları tuzlayıp biberleyiniz, dibi düz küçük bir kasrola (tencereye) çullukları yan yatırarak koyup rafine yağını üzerlerine dökünüz Zaman zaman içindeki yağdan bir kaşık ile alıp üzerine dökerek beş dakika bir yanını beş dakika öbür yanını pişirip fırından çıkarınız İlk sıcaklığı geçince çullukların içini (barsaklarını) boşaltıp kıyıp muhafaza ediniz Çullukların but ve göğüslerini ayırıp bir güvece koyup muhafaza ediniz Çullukların kemiklerini kırıp çulluğu pişirdiğiniz tenceredeki yağı döküp tencereye ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağı ve kıyılmış soğanı ilâve edip ateşe koyunuz Bir iki dakika karıştırarak kavurup unu ve kırmızı biberi koyup bir kere karıştırın, ateşten alıp süzdürünüz Mantarı, az tereyağında bir iki dakika sote yapıp sosun içerisine ilâve ediniz Bir kere kaynatıp kalan tereyağını barsaklar ile iyice karıştırıp sosa karıştırarak yediriniz, çullukların üzerine döküp servis ediniz ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|