![]() |
Lazanya Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lazanya SarmasıLazanya Sarması Lazanya Sarması Tarifi - Lazanya Sarması Yapılışı - Lazanya Sarması Nasıl Yapılır - Lazanya Sarması Malzemeleri 12 lazanya 2 tatlı kaşığı tuz 500 g lor peyniri (tercihen yarım yağlı) 125 g dilpeyniri (tercihen yarım yağlı; kıyılmış) 250 g brokoli (5 dakika buharda pişirildikten sonra, süzdürülüp, doğranmış) 75 g mantar (doğranmış) 2 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış) 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1 tatlı kaşığı kekik 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Domates sosu: 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (iri doğranmış) 2 küçük havuç (kazınıp, iri doğranmış) 2 kereviz sapı (ayıklanıp, iri doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı taze fesleğen (kıyılmış; ya da 1 çorba kaşığı kuru fesleğen) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 defne yaprağı 1250 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 125 g elma püresi 3 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi (taze rendelenmiş) Domates sosunu hazırlamak için ayçiçekyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir salata kâsesinde lor peyniri, kıyılmış dilpeyniri, brokkoliler, mantarlar, taze soğanlar, fesleğen, kekik ve maydanozları karıştırın ![]() 28 x 33 cm çapında bir fırın kabına tenceredeki domates sosunun 25 cl'sini (1 su bardağı) boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|