Arabaşı Çorbası ve Hamuru |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabaşı Çorbası ve HamuruArabaşı Çorbası ve Hamuru arabaşı çorbası nasıl yapılır - arabaşı öorbası hamuru nasıl hazırlanır - arabaşı çorbası tarifi Malzemeler Çorba için; 1 adet bütün tavuk 20-25 adet kurutulmuş acı biber 3 adet soğan sıvıyağ tuz Hamuru için; 10 su bardağı su 2 su bardağı un 2 tatlı kaşığı tuz Hamurun Yapılışı Öncelikle tenceremize 6 su bardağı suyu ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynamasını bekliyoruz Başka bir kapta 4 su bardağı suyu ve unu güzelce çırpıyoruz ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş ve aynı zamanda karıştırarak döküyoruz Kaynadıktan sonra 15-20 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz Daha sonra önceden ıslattığımız tepsimize döküyoruz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz Servis edeceğiniz zaman hamuru istediğiniz şekilde kesebilirsiniz Çorbanın Yapılışı Çorba için ilk olarak tavuğumuzu parçalayıp düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz, tavuk suyunun yarısını çorbaya dökeceğiz, diğer bir yanda biberlerimizi haşlıyoruz blendırda çekiyoruz ve süzgeçte süzüyoruz Geniş bir tencereye yağımızı döküp soğanlarımızı iyice kavuruyoruz, süzdüğümüz biber suyumuzu ve tavuk suyumuzu tencereye ekleyip kaynatıyoruz, kaynayan suyumuza didiklediğimiz tavuklarımızı ekleyip 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|