Arabaşı Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabaşı ÇorbasıArabaşı Çorbası Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı - Çorba Nasıl Yapılır - Arabaşı Çorbası Malzemeleri Malzemeler * 1 adet Tavuk (kas veya ördek ) * 1 çorba kaşığı Kimyon * 1 çorba kaşığı Domates Salçası * 2 çay kaşığı Margarin * 2 çorba kaşığı Tereyağı * 1 adet Limon * 2 çorba kaşığı Un * Tuz * Karabiber * Hamur İçin : * 3 su bardaığı Un * 6 su bardağı Su * Tuz * Maydanoz * * 10 Kisilik Hazırlanışı Hamur için: Unu suyla ezerek orta ateşte muhalebi-gibi hazırlayın Tuzunu ilave edin Sürekli karıştırarak topaklaşmasını önleyin İyice katılaştığında mikserle çırpıp, pürüzsüz kıvam almasını- sağlayın Pişen hamuru yüksek kenarlı bir tepsiye dökün Soğumaya bırakın Tavuuğu temizleyip, yıkayın Su ilave ederek pişirin Haşlandıktan sonra tavığu kemiklerinden ve derisinden arak, ince ince doğrayın Tencereden yeterince tavuk suyu alın İçine kimyon , salça, tuz, karabiber, limon u ve acı biberi ilave edin 2 çorba ığı unu da biraz suyla ezip, tavuk suyunun içine azar azar ekleyin Devamli karıştırın Çorba kıvamını alınca ocaktan alın Küçük bir tavayamargarini ve tereyağmı alın Üzerine kirmızı biber ilave edin Kızdırın Çorbayı servis tabağma alın İçine hazırladığınız hamurları kare kare kesip, atın Üzerine kızdırdığınız yağı gezdirin Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|