Lokma - Lokma Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokma - Lokma TarifiLokma - Lokma Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) 4 su bardağı un 1 adet yumurta 1-1,5 su bardağı ılık su Yeteri kadar maya 1 Çay kaşığı tuz Kızartmak için : Ayçiçek yağı Şurup için : 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su ½ limon suyu Hazırlanışı : Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın Maya, yumurta, ılık su ve tuz koyarak karıştırın Boza kıvamında akıcı bir hamur hazırlayın Hamuru sıcak ortamda ağzı kapalı olarak 20 dakika mayalanması için bekletin Yeterince mayalandıktan sonra hamur avuç içinde sıkılarak yağa batırılmış çay kaşığı yardımıyla (çay kaşığı ile yapmakta zorlanırsanız, lokma makinesi kullanın) bilye büyüklüğünde parçalar alınıp yağda kızartılır (Önceden su, şeker ve limon karışımında bir taşım kaynatılarak hazırlanan şurup ılıması için bekletilir Sonra kullanılır) Yağdan aldığımız kızarmış hamur ılıtılmış şurubun içerisine atılır ve çok az bekletildikten (şekeri çekinceye kadar) sonra çıkartılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|