Avokadolu Bavarua Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avokadolu Bavarua Tarifi



6 Kg avokado
2 Kg limon
2 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
4 adet jelatin yaprağı
7 gr yumurta sarısı

Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan soyup çekirdeklerini çıkartın ve zar gibi kesin Sonra bunların üzerine kaya tuzu serpiştirip bir süzgeçte sularını salmasını bekleyin Bir “krem anglez” yapın: Yumurta sarılarını tuzlayıp biberleyin ve bir taraftan çırparken, bir taraftan kaynatılmış ve ılıtılmış sütün içine azar azar akıtın Bu karışımı çok kısık ateşte 8-10 dakika karıştırarak pişirin ve krema koyulaşsın Daha önce soğuk suda bekletilmiş jelatin yapraklarını sıkın ve harcınıza koyarak eritin Üç avokadoyu soyun, çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük kesin ve üzerlerine limon sıkın Bunları da krem anglez’inize ilave edin Diğer 3 avokadoyu da soyup da parça parça bölün, üzerlerine limon sıkıp bir tarafta bekletin Hazırladığınız harcın yarısını bir kek kalıbına boşaltın Bu kabı 10 dakika buzdolabında bekletin ve üzerine bir tarafta beklettiğiniz avokado parçalarını yayın Harcınızın geri kalanını da kaba dökün Ve bu kabı 6 saat buzdolabında bekletin Servis sırasında ters yüz edin, soğuk olarak yanında domates öz’ü ile ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.