![]() |
İşte Türkiye'nin Lezzet Haritası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşte Türkiye'nin Lezzet Haritası2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin bir mutfağa sahip olan Türkiye'nin lezzet haritası yapıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Ankara Ticaret Odası ile Ankara Patent Bürosu, Türkiye'nin lezzet haritasını çıkardı ![]() ![]() Adana: Adana kebabı, şalgam suyu, süllüm ![]() Adıyaman: Basalla, yapıştırma, hıtap ![]() Afyonkarahisar: Sakala çarpan çorba, zürbiye, sırtsırta ![]() Ağrı: Abdigör köftesi, gösteberg et, selekeli (saç kavurma) ![]() Aksaray: Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme ![]() Amasya: Kesme ibik çorbası, unutma beni, eli böğründe ![]() Ankara: Calla, bici, öllüğün körü, saçkıran ![]() Antalya: Arap kadayıfı, karpuz kabuğu reçeli, bergamut reçeli ![]() Ardahan: Evelik aşı, pişi, kuymak (mıhlama) ![]() Artvin: Hınkal, çergebaz, gendima ![]() Aydın: Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği ![]() Balıkesir: Saçaklı mantı, mafiş tatlısı, börülce ekşilemesi ![]() Bartın: Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması ![]() Batman: Bumbar, Şam börek, perde pilavı ![]() Bayburt: Tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana ![]() Bilecik: Keklik kebabı, piruhi, samsı ![]() Bingöl: Dut pekmezi ![]() Bitlis: Büryan kebabı, şekalok, çorti köftesi ![]() Bolu: Kedi batmaz, kaldırık dolması, kaşık sapı ![]() Burdur: Testi kebabı, kabak helvası, Burdur muhallebisi ![]() Bursa: Ekşili baş çorbası, etli gavata, İnegöl köftesi ![]() Çanakkale: Tumbi, lakerda, erik macunu ![]() Çankırı: Yaren güveci, mıkla, tutmaç ![]() Çorum: Leblebi, cızlak, çullama ![]() Denizli: Çaput aşı, alaçora, sıyırma ![]() Diyarbakır: Karpuz, cartlak kebabı, patlıcan meftunesi ![]() Düzce: Çerkez tavuğu, şıl böreği, lepsi ![]() Edirne: Mamzama, hardaliye, satır kebabı ![]() Elazığ: Anamaşı, tavşan üfelemesi, hürriyet kadayıfı ![]() Erzincan: Tulum peyniri, tava leblebisi ![]() Erzurum: Cağ kebabı, den çorbası, çaşır ![]() Eskişehir: Çiğ börek, abısta, harşıl ![]() Gaziantep: Alinazik kebabı, Antep fıstığı, Köse Sefer kabağı dolması ![]() Giresun: Hamsi böreği, çalıçileği çorbası, karalahana diblesi ![]() Gümüşhane: Köme, lemis, haşıl ![]() Hakkari: Gulul çorbası, kepaye, kiflik ![]() Hatay: Kaytaz böreği, taş kadayıf, kuş gözü ![]() Iğdır: Bozbaş yemeği, helise, perzana ![]() Isparta: Sakala sarkan, kabine, kuyruğu sulu ![]() İstanbul: Kanlıca yoğurdu, Sultanahmet köftesi, beyinli Beykoz kebabı ![]() İzmir: İzmir köftesi, papaz yahnisi, radika salatası ![]() Kahramanmaraş: Dövme dondurma, pıtpıt lapası, çullama ![]() Karabük: Göbü, katlaç, malak ![]() Karaman: Batırık, bidik, paraköfte ![]() Kars: Kaşar, gravyer, tandırda kaz çekmesi ![]() Kastamonu: Köle hamuru, cırık tatlısı, delioğlan sarığı ![]() Kayseri: Pastırma, sucuk, mantı ![]() Kırıkkale: Kömbe, külleme, sarığı burma ![]() Kırklareli: Sulu kaçamak, kuru kaçamak, bıldırcın kağıt kebabı ![]() Kırşehir: Keykef, temal ![]() Kilis: Cennet çamuru, firik pilavı, mazlum ![]() Kocaeli: Kandıra yoğurdu, pişmaniye, otur Fatma tatlısı ![]() Konya: Düğün yemeği, etli ekmek ![]() Kütahya: Namaz dolması, tosunum, Çene çarpan çorbası ![]() Malatya: Kayısı, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi ![]() Manisa: Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide ![]() Mardin: Ceviz sucuğu, ikbebet (içli köfte), semberuk ![]() Mersin: Cezerye, tantuni, kerebici ![]() Muğla: Dutmeç, çopur, ot ekşilemesi ![]() Muş: Muş köftesi, çorti aşı ![]() Nevşehir: Ağpakla, dıvıl, sızgıt ![]() Niğde: Mangir çorbası, üzüm boranası, unlu söğürme ![]() Ordu: Melocan (diken ucu) kavurması, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması ![]() Osmaniye: Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar ![]() Rize: Anzer balı, hamsi çiğirtası, enişte lokumu ![]() Sakarya: Pekmez, yoğurt ![]() Samsun: Samsun pidesi, turşu kavurması, kocakarı gerdanı ![]() Siirt: Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı ![]() Sinop: Sinop kestanesi, nokul, mamalika ![]() Sivas: Sivas kebabı, peskutan çorbası, pezik turşusu ![]() Şanlıurfa: İsot, şıllık tatlısı, Urfa kebabı ![]() Şırnak: Kutlık, serbıdev, hekeheşandi ![]() Tekirdağ: Tekirdağ köftesi ![]() Tokat: Tokat kebabı, bacaklı çorba ![]() Trabzon: Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi ![]() Tunceli: Şavak tulum peyniri, Pülümür balı, zerefet ![]() Uşak: Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur ![]() Van: Otlu peynir, inci kefali, ilitme ![]() Yalova: Pavli, luhu şuşkey çirbuli, lalanga ![]() Yozgat: Testi kebabı, arabaşı ![]() Zonguldak: Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, beyaz baklava ![]() En zengin Gaziantep Araştırmaya göre çeşit açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili 291 çeşit ile Gaziantep ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|