![]() |
Antakya'dan Kaytaz Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antakya'dan Kaytaz Böreği TarifiMalzemeler 2 su bardağı un, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz ve ılık su veya 2 tane ekmek hamuru, hamuru açmak için 1 su bardağı sıvı yağ Üstü için; 150 gram kıyma, 1 adet soğan, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı salça, yeteri kadar maydanoz, tuz,kimyon,karabiber ve pul biber Not: Tarif 4 kişiliktir kalabalıksanız miktarları ölçüye göre arttırın ![]() Hazırlanışı Hamuru hazırlamak için ılık suyun içine mayayı ve şekeri koyup kabarmasını bekleyin ![]() ![]() Hamur iki kat artınca fırın tepsinin içine yarım bardak yağı döküp portakal büyüklüğünde hamuru yağın içinde yayarak açın sonra onları kare olacak şekilde katlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı rendeleyin,maydanozu kıyın ,kıyma,salça,nar ekşisi,tuz ve baharatlarla yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not : Hatay’da odun fırınlarında pişirilir ve her tarafı kızartılır ama ev fırınları ikisini tam kıvamında pişirmiyor onun için sadece kıymaya önem verin pişirirken ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|