Deniz Börülcesi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz BörülcesiMalzemeler: 2 demet deniz börülcesi 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 5 diş sarmısak yarım limon suyu 2 litre su (oldukça tuzlu olduğu için tuz katmanıza gerek yok) Yapılışı: [*]Deniz börülcelerini 1-2 su yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın[*] Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk suyun altına tutun (bu sayede yeşil renklerini koruyacaklar)[*]Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın (dallarını saplarından tutarak dalları tek tek kendinize doğru çekin ve çıkan yeşil kısımları kaba alın)[*]Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın[*]1 gece önceden yapıp bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|