Karnabahar Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar ÇorbasıMalzemeler:1 küçük karnabahar yada yarım karnabahar 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet ortaboy patates 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin 1 su bardağı süt su Yapılışı: [*]Karnabaharı iri parçalara bölün, soğan ve patatesi soyarak iri iri doğrayın [*]Karnabahar,soğan ve patatesi bir tencereye alarak üzerini 5 parmak geçecek kadar su koyun [*]Tuzunu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika yüksek ateşte haşlayın ( su seviyesi azalacak- su eklemenize gerek yok) [*]Margarin ve unu küçük bir sos tenceresinde kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun Kavrulan una sütü yavaş yavaş ekleyin ve koyulaşınca çorbanın içine ekleyin [*]Topaklanma olmaması için sütü eklerken sürekli karıştırın ( Unda topaklanma olursa panik yapmayın çorba blendırdan geçecek) [*]Tüm işlem bittikten sonra çokbanızı hiç pürüz kalmayıncaya kadar blendırdan geçirin 5-6 dakika daha orta ateşte kaynattıkan sonra ocaktan alın![]() İsterseniz tereyağı ve pul biberli sos yapın ve çorbasyı servis etmeden önce üzerinde gezdirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|