Soslu Kızartma |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu KızartmaMalzemeler:2 adet ortaboy patlıcan 2 adet ortaboy kabak 10 adet yeşil biber (isteğe göre acı-tatlı) 3 adet orta boy patates Tuz kızartmak için sıvıyağ Domates Sosu için: 2-3 adet iri ve olgun domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı margarin yada tavada kalan sıvıyağ tuz isteğe göre 1 tatlı kaşığı ketçap isteğe göre 1 adet küçük boy soğan (katılacaksa rendelenip sarımsaklarla kavrulacak) Yapılışı: Sos yapımı: Margarini sos tenceresine yada tavaya alın, ince ince kıydınız sarmısakları ekleyin ve kavurun Sarmısakların renkleri hafifçe dönmeye başladığında küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin1 yemek kaşığı ketçap ve tuz ekleyerek domatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin Sos istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın Kızartma: Patlıcanları alacalı soyun, ister küp küp isterseniz enine dilimleyin Kabakların sap kısımlarını kesin ve tamamen soyarak 1’er cm eninde halka halka doğrayınYeşil biberler, yıkayıp bıçakla delin Patatesleri soyup parmak şeklinde dilimleyinSıvı yağda önce patatesler sonra kabaklar, patlıcanlar en son da sonra biberler kızartınKızaran sebzelerin üzerine sos gezdirerek ılık yada soğuk olarak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|