> Zeytinyağlı lahana dolması |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Zeytinyağlı lahana dolmasıMALZEMELER : 1 adet küçük lahana prinç 1 su bardağı zeytinyağı 1 büyük soğan ½ demet maydanoz 1 çorba kaşığı dolusu kimyon tuz karabiber kuş üzümü çam fıstığı 3-4 adet biber 1 adet domates 2 su bardağı su HAZIRLANIŞI Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra doğranmış biberi ilave edinYıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin Soğumaya bırakın Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|