> Zeytinyağlı Kereviz Dolması (6 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Zeytinyağlı Kereviz Dolması (6 Kişilik)MALZEMELER Su 2 1/2 su bardağı - 500 gr Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gr Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr Kereviz 6 orta boy - 3 kg Soğan 6 orta boy - 360 gr Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gr Pirinç 1 su bardağı - 180 gr Havuç 1 orta boy - 100 gr Şeker 1 tatlı kaşığı - 4 gr Dereotu 2/3 demet - 25 gr HAZIRLANIŞI Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla Haşlama suyunu ölç, 1 1/2 su bardağına tamamla ve beklet Kerevizlerin yapraklarını da yıka, ayıkla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte başka bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez çevir Havucu yıka, yarım santimetreküp irilikte doğrayıp, kalan tuz, şeker ve 1 su bardağı sıcak su ile birlikte pirince kat, önce orta, sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişir Hazırlanan içi kerevizlere doldur, üzerlerine kereviz yapraklarından koy Haşlama suyunu ısıt, dolmaların üzerine gezdir, kereviz ve pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 50 dakika pişir Dereotunu yıka, ayıkla, dolmaların üzerini süsle Notlar Batı bölgelerinde, yaz aylarında pişirilir Öğünlerde, et yemeğinden sonra ikinci yemek olarak servis edilir Piknik yemeği ve ordövr olarak da kullanılır 1 Porsiyonun Besin Değerleri Enerji 290 cal Sodyum 764 mg Protein 32 g A Vitamini 1789 iu Yağ 169 g Tiamin 005 mg Karbonhidrat 320 g Riboflavin 004 mg Kalsiyum 32 mg Niasin 073 mg Demir 084 mg C Vitamini 6 mg Fosfor 59 mg Çinko 1 mg Kolesterol 0 mg |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|