> Zeytinyağlı Dolma Harcı |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Zeytinyağlı Dolma HarcıMALZEMELER 1 su bardağı zeytinyağı 50 g dolmalık fıstık 1 kg soğan 1 1/4 su bardağı pirinç 1 çay k tuz taze çekilmiş karabiber 1 çay k tarçın 1 çay k yenibahar 50 g kuş üzümü 1 çay k tozşeker 1 su bardağı su 1/2 demet maydanoz 1/2 demet nane 1/2 demet dereotu HAZIRLANIŞI Bir tencerede zeytinyağını kızdırın Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kızartın Soğanı katın, yine sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin Ardından pirinci ilave edip, kavurun Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin Bir taşım kaynatın Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin Tencereyi ateşten alın Maydanoz, nane dereotunu ilave edip, karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin Hazırlanan harcı dolma yapılacak sebzenin içine doldurun Harcı gerekiyorsa sarın ya da pişme sırasında dağılmaması için sebzenin ağzın kendinden bir kapakla kapatın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|