> Uludağ Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Uludağ PilavıMALZEMELER 3 su bardağı pirinç 100 gr tereyağı 2 su bardağı kestane 2 adet kesme şeker 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et 1 çorba kaşığı kusu üzüm 1 adet havuç 1 adet portakal 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber tuz HAZIRLANIŞI 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin Bol suyla yıkayın 100 gram tereyağında pirinci kavurun Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin![]() Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın 20 dakika kısık ateşte pişirin![]() Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|