> Köri sosu

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Köri sosu



MALZEMELER
1 litre sos

7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği
1 çorba kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
¼ beyaz elma
1/6 küçük kereviz
1 ½ kahve fincanı un
½ tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı ketçap
2 kahve fincanı beyaz şarap
4 su bardağı su
½ su bardağı süt
¼ tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir renk alana kadar kavurun Kerevizi, soğanı, köriyi, elmayı, ketçapı ekleyin, iki dakika kavurun Beyaz şarap ve tuzu ilave edin Sonra suyunu ekleyin, ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine işaret koyun Suyunu çektikçe aynı miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pişirin Üzerinde oluşan yağ ve köpükleri sıyırıp atın Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yedirin Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte onbeş dakika daha kaynattıktan sonra, süzün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.