> Baharatlı Tavuk (4 kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Baharatlı Tavuk (4 kişilik)MALZEMELER 4 adet tavuk göğsü 1 dal fesleğen 1 dal adaçayı 1 çorba kaşığı beyazbiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber Sıvı yağ (kızartmak için] Sosu İçin: 1 adet dolmalık kırmızı biber 1 adet kırmızı soğan 1/2 salatalık 1 adet avokado 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu karışıma bulayın 15 dakika bekletin Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|