Renklİ Sebze Dolmasi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Renklİ Sebze DolmasiMalzemeler : 500 grkıyma 370 grdoğranmış domates 250 grmozzarella peyniri 250 mlsebze suyu 2 adet sarı dolmalık biber 2 adet kabak 4 adet domates 4 adet iri mantar 2 adet soğan 2 adet yumurta 2 diş sarmısak 10 sap kekik 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dilim bayat ekmek 1 yemek kaşığı domates salçası Toz şeker Tuz Karabiber -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Dolmalık biberleri uzunlamasına ikiye kesin, temizleyin, yıkayın Kabakları da uzunlamasına ikiye kestikten sonra bir kaşık yardımı ile içlerini çıkartın Domateslere kapak açıp içlerini oyun Mantarların saplarını keserek ortalarını boşaltınÇıkardığınız içleri bir kenara ayırın Soğan ve sarmısakları soyup, 6 sap kekik yaprağını saplarından sıyırın Hepsini ince ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin Ekmekleri soğuk suda ıslatın Mozzarrellayı iri iri rendeleyin Sıktığınız ekmekleri kıyma, yumurta, soğanlı karışımın yarısı ve mozzarellanın yarısı ile yoğurunTuz, karabiber ile tatlandırın Kıymalı karışımı sebzelere doldurun ve bir fırın tepsisine dizin, sebze suyunu ilave edin180 derece sıcaklığındaki fırının alttan ikinci rafında 50 dakika pişirin Sebzelerin içlerini ve domates salçasını 2 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin, parça domates ve soğanlı karışımı ilave edip ağzı açık olarak 5 dakika kaynatın ve püre haline getirin Parmezanı rendeleyin, kalan mozzarella ile karıştırın Pişme süresinin 30 dakikasında dolmaların üzerine serpip pişirmeye devam edin Pişirdikten sonra tepside biriken dolma suyunu süzgeçten geçirerek domates sosuna katıp bir taşım kaynatınTuz, karabiber ve 1 tutam toz şeker ile tatlandırın Dolmaları kalan kekik ile süsleyip sosla birlikte servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|