Ispanaklı bohçalar |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı bohçalarHazırlama süresi 45 dakika 16 adet 90 kalori Malzemeler:
Bir kapta un, bir tutam tuz ve 15 ml zeytinyağını karıştırın 125 ml ılık suyu yavaşça karışıma yedirerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun Üstünü bir bezle kapatarak yaklaşık 30 dakika dinlendirin Ispanakları ayıklayın ve zarar görmüş kısımlarını atın Dikkatlice yıkayın ve sularını süzmeden bir tencereye alarak renkleri koyulaşıncaya kadar yüksek ateşte çevirerek pişirin Ardından suyunu süzerek bir kaba alın ve soğumaya bırakın İyice soğuduktan sonra, incecik kıyın Soğanları yıkayın ve ince halkalar halinde kesin Ricotta, ıspanak, soğan, limon kabuğu rendesi ve yumurtayı tuz, biber ve hindistancevizi rendesini de ekleyerek karıştırın Hazırladığınız hamuru düz ve unlanmış bir zemine alarak açın 10 cmx 10 cm karelere kesin, karelerin içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve üçgen şeklinde katlayın Una bulanmış bir çatalla kenarlarına bastırarak şekli sabitleyin Fırını 1800C’de ısıtın Fırın tepsisini yağlayın Hazırladığınız bohçaları dizin ve üstlerine sütle çırptığınız yumurta sarısını sürün 25 dakika boyunca pişirin Soğumaya bırakın Ispanaklı bohçaları ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|