Vişne Reçeli |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne ReçeliVişne Reçeli Malzemeler: - 1 kg vişne - 1 kg dan birazcık fazla toz şeker - 1/2 limonun suyu Yapılışı: 1 Vişneleri yıkayıp temizleyin, çekirdeklerini çıkartın ve kaynatacağınız tencereye alın 2 Tencereyi bu şekilde ateşe koyun, kaynamaya başladıktan 10 dk sonra şekeri ekleyin 3 Tekrar kaynamaya başladıktan sonra 20 dk kısık ateşte pişirin 4 Ateşten almadan 1-2 dk önce yarım limon suyu ekleyin 5 Reçelinizin kıvam alması için yayvan bir tepsiye boşaltıp üzerini cam bir levha (yoksa tülbent de olur) ile örterek 1 gün güneşte bekletin Bekletirken 3-4 saatte bir karıştırın Güneşte bekletme imkanınız yoksa reçelinizi daha uzun süre kaynatıp damla testi* ile kıvam almasını sağlayabilirsiniz * Damla testi: Porselen bir tabağın kıyısına reçelden 1 damla damlatın Tabağı hafif çevirin, hemen akıyorsa bir süre daha kaynaması gerekiyor demektir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|