![]() |
Mutfakta kaynana nasıl çatlatılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfakta kaynana nasıl çatlatılır?Erkeğin kalbine giden yol midesinden mi geçiyor, annesinin onayından mı? Gelin-kaynana sürtüşmelerinin kendini en fazla gösterdiği alanlardan biridir mutfak ![]() ![]() ![]() Lale Karabulut hazırladığı “Kaynana Çatlatan Tarifler” ile gelinlerin bir adım öne geçmesine kapı aralıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadınların çalışma hayatına girmesi ile birlikte mutfakta geçirdiği zaman diliminin oldukça kısıtlanması, her şeyin pratiğini düşünmek durumunda kalmaları artık yemek tariflerinin de pratiğini makbul kılıyor ![]() ![]() ![]() Özellikle Ramazan ayında sofralar değişik lezzetler ile şenleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anne yemeği lezzetinde, kayınvalidenizin yemeklerini aratmayacak, ama bir o kadar da pratik tariflerin yer aldığı “Kaynana Çatlatan Yemekler” tam da Ramazan ayında imdadınıza yetişiyor ![]() Kış Çorbası 1 su bardağı kırmızı mercimek ½ çay bardağı bulgur 1 orta boy kereviz 1 adet küp küp doğranmış havuç 1 adet orta boy soğan 1 diş küçük doğranmış sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su Üzeri için bir tatlı kaşığı nane Yapılışı: 1- Derin bir tencereye mercimeği koyup, üzerine suyumuzu ekleyelim ve kaynatalım ![]() 2- Kaynayan mercimeğin üzerine bulguru, sarımsağı, küp küp doğradığımız kerevizi, havucu ve iri iri doğradığımız soğanı da koyup kaynatalım ![]() 3- Bütün malzeme kaynayıp yumuşayınca ocaktan alalım ve blender yardımı ile karıştıralım ![]() 4- Bütün malzeme ezildikten sonra, tenceremizi ocağa koyalım ve içine salçayı, tereyağı ve tuzu koyup bir taşım kaynatalım ![]() 5- Çorbamızı servis yaparken üzerine nane serpelim ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|