BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİMayonezli Levrek - Malzemeler - İçindekiler 1 Kiloluk 1 adet levrek 1 havuç Yarım soğan Biraz maydonoz 1 Defne yaprağı 1 Limon Süslemek için yeşil marul yaprakları Tuz Karabiber 5 Kaşık mayonez Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Levreği temizledikten sonra bir tencereye koyun, üzerine biraz su, bir adet havuç, yarım soğan, maydonoz, defne yaprağı, tuz ve karabiber koyup haşlayın Servis tabağına marul yapraklarını ve halka halka kesilmiş limon ile süsleyin Balığın şeklini bozmadan yerleştirin Üzerine krema sıkma aleti ile mayonez sıkıp, süsleyerek servis yapın |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİLüfer Izgara - Malzemeler - İçindekiler 1 adet lüfer karabiber tuz ayçiçek yağı Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Temizlenmiş lüferi yıkayıp süzdürün Izgaranızı kızdırın Balığı ayçiçek yağı ile yağlayın Üzerine tuzu ve karabiberi serpin Izgaraya yerleştirin İki tarafını da iyice kızartın Pişen balığı servis tabağına alın yeşilliklerle servis yapın |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİLevrek Balığı - Malzemeler - İçindekiler 1 kg levrek balığı 1 adet soğan 25 gr margarin 2 adet limon 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tutam acı kırmızıbiber Zeytinyağı Karabiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balığın içi temizlendikten sonra yüzgeçleri kesilip atın ve sonra bol su ile yıkayın Sonra tabağa koyun Soğanın birazı rendeleyip balığın üstüne serpiştirin Tuzlayıp biberledikten sonra üstüne iki limon suyu gezdirilerek dökün ve çevirerek balık karışımda 1 saat kadar bekletilir Kalan soğan, halkalar halinde ince ince doğranır ve balığı pişirmek için oval bir tavaya konur Üzerine margarin ve zeytinyağı eklenerek tavayı orta ateşe oturtun Soğanlar kavrulunca levreği bekletildiği karışımdan çıkarıp soğanların üstüne oturtun Karışımdan da gereği kadar dökülüp bir kaşık ılık suda eritilmiş salça katıldıktan sonra tavanın ağzını kapatın ve balığı kısık ateşte pişmeye bırakın Tava ateşten indirilmeden 5 dakika önce kırmızı biber serpilir Sonra servis yapılır |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKalamar Dolması - Malzemeler - İçindekiler 1 kg kalamar Zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 diş sarımsak Galeta unu 1 yumurta sarısı Karabiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Kalamarları temizledikten sonra kollarını ve gözlerini kesip atın Tersini çevirip yıkayın Öte yandan sarımsakla maydanozu birlikte zeytinyağında kavurun Buna biraz galeta unu tuz ve biber ekip karıştırara kavurun Kabı ateşten aldıktan sonra yumurta sarısını ilave edip hızlı hızlı karıştırın Bu karışımı kalamarların içine doldurun ve kürdanla tutturun Bol kızgın zeytinyağında çevirerek kızartın Servise hazır |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİKağıtta Lüfer - Malzemeler - İçindekiler 2 adet orta boy lüfer 1 limon 2 tatlı kaşığı margarin-tereyağı yarım demet maydanoz 2 adet taze soğan karabiber tuz 2 parça alüminyum folyo Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Temizleyip yıkadığınız balıları süzün Aliminyum folyonun ortasına oturtun Üzerine iki ince dilim limon, biber kaşık tereyağı, kıyılmış maydanoz, kıyılmış taze soğan, karabiber, tuz serpip paketi kapatın ve önceden ısıtılmış fırında onbeş dk pişirin |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİHamsi Kuşu - Malzemeler - İçindekiler 500 Gr İri hamsi 2 yumurta 1 demet maydanoz 2 adet soğan yeterince sıvı yağ un karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Hamsileri içlerini boşaltarak temizleyin İyice yıkayın Tuz ve arabiberini serpin Soğanları ince ince halkalar şeklinde doğrayın İnce kıyılmış maydanozları da ekleyin Bir hamsinin üzerine harçtan koyun üzerine başka bir hamsi kaptıp kenarlarını kapatın Önce una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya batırarak kızartın |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİTarifin Resmi Hamsi Buğlama - Malzemeler - İçindekiler 1 kilo hamsi 2 kahve fincanı zeytinyağı 2 kahve fincanı su 1 adet limon Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Elle ovalayarak balıkların pullarını çıkarın, içlerini de temizledikten sonra güzelce yıkayıp tepsiye dizin Balıkların üzerine su, tuz, kıyılmış dereotu ve maydanoz halkalar halinde kesilmiş limon dizip üzerine de zeytinyağını gezdirin ve fırına verin Orta ısıda 10 dk pişirin Fırından çıkarmadan pişip pişmediklerini kontrol edin |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİGüveçte Palamut - Malzemeler - İçindekiler 1 adet palamut 1 adet soğan 1 adet domates 1 adet sivri biber 1 adet limon 10 adet mantar 1 adet havuç folyo kağıt Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Palamutu temizleyin ve üzerine bir çizik atın Mümkünse bir toprak kaba koyun Sebzeleri doğrayın ve balığın yanlarına koyun üzerne biraz yağ gezdirin Kabın üzerini folyoyla kapatın ve fırına sürün |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİFırında Palamut - Malzemeler - İçindekiler 2 palamut balığı 4 adet domates 1 baş soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 limon Karabiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balıkların içini temizleyin, başları atın ve yüzgeçleri kesin Yıkandıktan sonra her balıktan ikişer fileto çıkarın Zeytinyağıyla yağlanmış tepsiye balık filetoları yerleştirin Tuz ve karabiber serptikten sonra rendelenmiş ve sıkılarak suyu alınmış soğan üstüne yayın Dilimlenmiş domatesleri de balıkların üstüne ve çevresine yaydıktan sonra, kesilmiş limon dilimleriyle süsleyin Kalan zeytinyağı da gezdirilerek dökün ve tepsiyi orta ısılı fırına sürün Balıklar pişince fırından çıkarın ve servis yapın |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİFesleğenli Karides - Malzemeler - İçindekiler 1 Kg iri karides 1 Adet kırmızı salçalık biber 2 Adet yeşil soğan 2 Çorba kaşığı limon suyu 2 Çorba kaşığı tereyağı 3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı) Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Karidesleri tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın Kabuklarını soyun Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayın Bir tavada tereyağını eritin Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri tavaya koyun Arada bir karıştırarak 10 dakika yüksek ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİDomatesli Ton Balığı - Malzemeler - İçindekiler 1 kutu konserve ton balığı yarım su bardağı mayonez 6 adet domates 12 adet zeytin yarım demet maydanoz karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Domateslerin içini oyun üstünüde kapak gibi kesin Ton balığını mayanozla karıştırıp domateslerin içini doldurun Domateslerin üstüne zeytinyağı ve maydanoz koyarak servis yapabilirsiniz |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİBademli Mezgit Filetosu - Malzemeler - İçindekiler 1500 gr Mezgit fileto Yarım limon suyu Tuz Yarım çorba kaşığı karabiber 5 su bardağı mısır unu 5 çorba kaşığı İnce kıyılmış fesleğen 175 gr file badem Kızartmak için Un Yumurta (çırpılmış) Sıvıyağ Tartar Sos 450 ml mayonez 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı 2 adet ince kıyılmış soğan Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın Balıkları sıvı yağ ile derin yağda kızartın Sosu hazırlamak için, mayonez içine ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın İyice karıştırın Balık Hamburgeri - Malzemeler - İçindekiler 2 kutu ton balığı konservesi yarım bardak mısır 3 adet patates 3 adet taze soğan 2 diş sarmsak 1 adet yumurta 1 bardak galeta unu karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Haşladığınız patatesleri ezip tuz ve karabiberini ilave edin Ton balığını, mısırı, kıyılmış maydanozu ve kıyılmış soğanı ekleyin Sarısağı direk içine rendeleyin ve hepsini iyice karşıtırın Bu karışımdan iri hamburger köftesi yapın Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak yağsız tavada kızartın ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Balık Suyu Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 kilo beyaz etli balık 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet kereviz 1 adet havuç 2 yumurta yarım demet maydanoz 2 kaşık sıvı yağ 1 limon yarım fincan pirinç Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balıları temizleyin Patatesleri soyun ve küçük küçük doğrayın Havuçları uzunlamasına kesin Kerevizleri halka halka doğrayın Balıkları, sebzeleri, yağı ve tuzu içinde soğuk su olan bir tencereye koyun 30 dakika kadar pişirin Balık parçalarını delikli kepçe ile çıkartın, ayrı bir kaba alın Kılçılarını temizleyin ve doğrayın Tencerede ki suyu süzün ve ezilmiş sebzeleri içne katın Balık suyunu kaynatın kaynayınca tuzunu haşlanmış pirinçleri, balık parçalarını ve karabiberini koyun Çorbayı ocaktan indirmeden önce bir kapta yumurta sarılarına limon suyunu yedirerek bir terbiye hazırlayın, karıştırarak dökün Piştikten sonra üzerine kıylmış maydonoz serpin Ilık olarak servis yapın |
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BALIK ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİAlabalık - Malzemeler - İçindekiler 5 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 2 adet domates 2 adet çarliston biber 70 gr tereyağı 250 gr mantar 2 adet limonun suyu Tuz karabiber Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Domatesleri halka şeklinde kesin ve alabalıkları domateslerin üzerine yerleştirin Biberleri uzun uzun kesin ve balıkların üzerine koyun İkiye bölünmüş mantarlar, defne yapraklarını ilave edin Üzerlerine limon suyunu dökün Balıkların üst seviyesine kadar su koyun Tuz ve karabiberini ilave edin ve kapağını kapatıp hafif ateşte 30 dakika pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|