Fındık Krokanlı irmik Helvası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Krokanlı irmik HelvasıMALZEMELER: 3 su birmik 2 su btoz şeker 2 su bsüt 2 su bsu 2 çorba ktereyağı 1 çay b sıvıyağ krokanı için: 1 su bfındık 1 su btoz şeker HAZIRLANIŞI: Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın üzerine irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve su karışımını dökün bu aşamada dikkatli olmak lazım çünkü etrafa çok sıçrıyor kapağını kapatıp suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın diğer tarafta tavaya toz şekeri alın rengi sarardıktan sonra içine bütün fındıkları ekleyin beraber iyice rengi dönüp karamel olana kadar pişirin daha sonra yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün soğuduktan sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın merdane ile üzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın dinlenen helvanızın üzerine dökerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|