Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu, saray, usulü

Saray usulÜ kuzu kapama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray usulÜ kuzu kapama



SARAY USULÜ KUZU KAPAMA



=malzemeler=


1 kg kuzu eti,

4 çorba kaşığı sadeyağ

4 yeşil salata,

2 demet taze soğan,

1 havuç,

1 kereviz,

2 patates,

1 çorba kaşığı un,

1 limon,

1 yumurta,

yeteri kadar tuz ve dereotu


=hazırlanışı=

Kuzunun; kol, döş, fileto tarafından irice parçalar kestirilir Bir kap içine bir kaşık yağ, kesilmiş bir soğan etle beraber biraz öldürüldükten sonra yeteri kadar su, temizlenmiş, kesilmiş havuç, kereviz konarak kaynatılır Bir defa haşlanmış salata, soğan ve temizlenmiş patates yarı pişmiş ete eklenip pişirilir Ayrı kapta bir kaşık yağ, bir kaşık un kavrulur, içine kapamanın suyu konur, yumurta sarısı ve bir limon ilâve edilir Etin üzerine süzgeçten süzülür, üzerine kıyılmış dereotu konulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.